Канализация
Канализация

Канализационни инсталации – изграждане и ремонт
Изграждане и ремонт на канализационни инсталации

Правилно монтираните водопровод и канализация са неизменна част от нашите домове. С времето много от вас са имали проблеми с водата и канала. В повечето сгради, там където е разположен водопровода, върви и канализацията. Има много случаи, в които при теч от тръбите постоянно има мокри петна, влага и плесен. Хората търсят от къде е проблема. При запушване или спукване на вертикалната канализация водата се стича на долу и мокри по всички етажи по пътя си. Също така при стари и изгнили водопроводни тръби или при скъсан водопровод се случва същото – мокри, образува жълти петна, съпроводени от мухъл. Съветвам Ви при появата на жълти и плесенясали петна, мокри участъци от тавана или стената, при влага и постоянен конденз по тръбите и канализационните щрангове да потърсят професионална и компетентна помощ. Безплатен оглед на място! Предлагаме професионален монтаж на нов водопровод и канализация, както и пълен или частичен ремонт на стари водопровод и канализация. Извършваме всички необходими ВиК услуги – демонтаж на стара тръбна разводка, монтаж и укрепване на нови тръбопроводи, монтаж на сферични спирателни кранове и пр. Ако Ви се налага ремонт или пълна подмяна на щранговете за водопровод и канализация във Вашия дом, жилищна или административна сграда, хотел, ресторант или пр. не се колебайте да се свръжете с нас на посочения денонощен телефон.За ресторантите и кухните е хубаво да си поставят маслоуловител преди връзката с канала, който периодически да се почиства. Друг проблем за канализацията са корените, особено за канали изградени с каменинови, бетонни, етернитови тръби. Избягвайте да засаждате дървета в района на каналите и шахтите. – Денивелация и счупени тръби също съпътсват чести запушвания, в такива случаи е необходимо, да се подмени увреденият участък. Не се опитвайте сами да извършите отпушване на щрангове, за да не ги счупите, такива примери много. – При ремонти обикновенно остатъците от строителните материали /цимент, гипс, вар, теракол/ се изхвърлят в канализацията /кофите се мият от разтвора и т.н./, този материал в последствие се втвърдява, като намалява отвора в канала или го запушва напълно.

Вътрешната канализация включва няколко вида ремонти дейности, които са много важни за бъдещата експлоатация на ВиК системата Ви: демонтаж на стари тръби, къртене с цел осигуряване на достъп до канализацията, свързване към общата канализация, монтаж на нови тръби и др. Към всяка една от изброените дейности трябва да се отнесете отговорно и с намерението да обособите така ВиК системата си, че да може да тя да функционира правилно години наред. Това не би било трудно ако ни се доверите и се възползвате от услугите ни. Ние знаем как да направим така, че да останете доволни и да бъдете удовлетворени от свършената работа!

Външната канализация и изграждането й е още една много важна стъпка за добре работещата система. Тя отново включва няколко вида ремонти дейности, които както при външната канализация, трябва да бъдат извършени от квалифицирани хора и такива с богат опит. Те са следните: демонтаж на старите тръби, изкопни дейности, ако е необходимо изграждането на нова канализация, зариване и свързване с централната канализация.